Hoe herken je een hoogbegaafd kind?

Heb je als ouder of leerkracht een kind dat zich niet begrepen voelt? Gaat je kind met weerstand naar school en laat het niet de verwachte resultaten zien? Heb je vaak eindeloze discussies en putten de tomeloze energie en emoties van je kind je uit? Misschien is jouw kind dan wel hoogbegaafd of hooggevoelig. Dat kan op het gebied van opvoeding en onderwijs voor flinke uitdagingen zorgen. Of je nu ouder bent of leerkracht, we willen allemaal het beste in deze kinderen naar boven halen. Smart-EASE helpt je daar graag bij.

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Is jouw peuter, basisschoolkind of puber hoogbegaafd?

voorschoolse-periode

Peuters

Ben je ouder of leidster van een peuter en is de ontwikkeling van het kind opvallend? Spreekt het kind in volzinnen? Heeft het kind een tomeloze energie en weinig slaap nodig? Dit kunnen kenmerken zijn van een hoogsensitieve of hoogbegaafde peuter.
Of je nu ouder bent of professional, we willen allemaal het beste in de peuters naar boven halen. Smart-EASE helpt je daar graag bij.

Kenmerken van een hoogbegaafde peuter >

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

basisschool

Basisschoolkind

Ben je ouder of leerkracht van een kind op de basisschool en herken je dit? Het kind gaat met tegenzin naar school. Thuis laat het kind ander gedrag zien dan op school.  Heb je vaak eindeloze discussies en putten de emoties van het kind je uit?
Of je nu ouder bent of leerkracht, we willen allemaal het beste in deze kinderen naar boven halen. Smart-EASE helpt je daar graag bij.

Kenmerken van een hoogbegaafd kind >

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

voortgezet-onderwijs

Pubers

Ben je ouder of leerkracht van een (hoog)begaafde puber en heb je zorgen over de werkhouding? Vallen de leerresultaten tegen? Heb je vaak eindeloze discussies en putten de emoties van het kind je uit?
Of je nu ouder bent of leerkracht, we willen allemaal het beste in deze kinderen naar boven halen. Smart-EASE helpt je graag bij begeleiding van je hoogbegaafde of hoogsensitieve puber.

Kenmerken van een hoogbegaafde puber >

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Maak kennis met onze werkwijze

Heb jij ook het gevoel dat er in de laatste weken van het schooljaar nog zo ontzettend veel moet gebeuren en de agenda bijna ontploft van de activiteiten? Het begint misschien al met de de schoolkeuze van je kind in groep 8. Wellicht moet je nog helpen bij de afronding van een schoolproject? Je kind voorbereiden op het schoolreisje. Cadeautjes regelen voor de verjaardagsfeestjes die nog even op de valreep ingepland worden. Of wil je nog een afscheidscadeautje regelen voor meester of juf. En tot slot moet je misschien nog de eindmusical inplannen in je agenda. En dan hebben we het alleen nog maar over de schoolactiviteiten van je kinderen. Zitten je kinderen op een toneel-, zang- , muziek- of dansclub, dan heb je vast ook al een uitnodiging voor die eindvoorstelling binnen.Naast de dagelijkse beslommeringen van werk en gezin en de voorbereidingen voor de zomervakantie, is dit geen sinecure. Dit is niet alleen stressvol voor jou maar ook voor je kind. Zeker #hoogsensitieve kinderen kunnen die laatste weken als een uitputtingsslag ervaren. Hoe zorg je er nou voor dat deze periode voor iedereen behapbaar blijft? Ik vertel je welke tips ik aan de ouders van Rosalie en Sanne gaf. Ik hoop dat deze tips jou ook helpen om meer balans te krijgen in de laatste weken van het schooljaar. #onderwijs #mindset #communicatie #stress #opvoeden #Hoogbegaafde #autonomie #hoogsensitiviteit #zelfvertrouwen #executievefuncties #gedrag #motivatie #emoties #passendonderwijs https://www.smartease.nl/blog/hooggevoelig-en-hoe-overleef-je-de-laatste-weken-van-het-schooljaar/ ...
#Hoogbegaafde kinderen kunnen heel verschillend zijn maar lijken in bepaalde opzichten op elkaar. Dat maakt mijn werk dan ook erg boeiend. Wat ik regelmatig terug hoor is: “Mijn kind ging pas fietsen toen ie zeker wist dat hij het kon. Mijn kind weigerde te oefenen. Maar van de één op de andere dag kon ik de zijwieltjes van de fiets halen.” Herkenbaar? Of zoals een kind in mijn praktijk ooit zei: “Je moet me niet eerder van de duikplank afduwen dan dat ik zeker weet dat ik het kan.” Hij bedoelde dit zowel letterlijk als figuurlijk. Of deze mooie: “Ik lijk precies op mijn hond. Als je aan zijn riem trekt, trekt hij terug. Laat je de lijn wat vieren dan komt hij in beweging.”Hiermee stellen heel wat hoogbegaafde kinderen het geduld van hun ouders maar ook van hun leerkracht behoorlijk op de proef. #autonomie #mindset #gedrag #executievefuncties #stress #onderwijs #motivatie #opvoeden #emoties #hoogsensitiviteit #zelfvertrouwen #wilskracht #leren #communicatie Veel ouders en leerkrachten vragen mij: hoe kan ik het kind helpen om met meer vertrouwen een (leer)stap te zetten? Je leest het hier:https://www.smartease.nl/blog/hoogbegaafd-en-ik-doe-het-pas-als-ik-zeker-weet-dat-ik-het-kan/ ...

Wat anderen zeggen