Informatie-avond executieve functies: een terugblik

Wist je dat een goede beheersing van executieve functies belangrijker lijkt voor schoolsucces dan IQ? Onderzoek van Bornett et al. (2008) toont aan dat zelfsturend vermogen (een belangrijke executieve functie) bij kinderen zorgt voor een verbetering van het sociale gedrag in de klas. En het leidt ook nog eens tot betere resultaten bij taal en rekenen!

Op 18 november j.l. heeft Smart-Ease op verzoek van Hartverwarmendwijs- Oost-Nederland, in samenwerking met Sebastiaan van der Pal van spellenspeciaalzaak de Dondersteen in Hengelo een avond georganiseerd over executieve functies en hoe je deze spelenderwijs kunt ontwikkelen.

De belangstelling was enorm. Zowel leerkrachten als ouders namen enthousiast deel aan de avond. Het eerste deel van de avond was een theoretische inleiding met praktische tips. Daarna volgde een spellenworkshop waarbij de deelnemers zelf konden ervaren wat het nut kan zijn van het spelen van een spel. Wil jij meer weten over executieve functies en hoe je die kunt ontwikkelen? Of wil je dat Smart-Ease op jouw school een ouderavond organiseert over dit onderwerp?  Op de site vind je diverse artikelen en tips over executieve functies.

Meer lezen over executieve functies:

Slim maar… Help kinderen hun talenten benutten door hun executieve functies te versterken

Vergeten, kwijt en afgeleid – Opvoedwijzer om executieve functies bij kinderen te versterken

Gedrag in uitvoering: over executieve functies bij kinderen en pubers

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Agenda, Blog, Executieve functies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *