Is mijn kind hoogbegaafd?

EERSTE HULP BIJ HET VERMOEDEN VAN HOOGBEGAAFDHEID?

Herkenbaar als ouders?

Joris heeft het gevoel dat hij op school veel dingen moet doen die hij allang weet. Hij verveelt zich en verstoort vaak de lessen. Daardoor wordt de leerkracht vaak boos op hem. De interne begeleider heeft het zelfs al over speciaal basisonderwijs

Sofie voelt zich niet begrepen door haar meester. Ze wil uitdagender werk, maar moet per se meedoen met de rest van de groep. Nu wil ze niet meer naar school.

Dit zijn voorbeelden van situaties waarmee ouders bij Smart-EASE komen voor begeleiding en advies met betrekking tot hun kind. Heb jij als ouder hier ook mee te maken? Blijf er niet mee rondlopen, maar neem contact op met Smart-EASE, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Is mijn kind wel of niet hoogbegaafd?

“Jij ziet vast veel ouders die hun kind op een voetstuk willen zetten.” Deze opmerking hoor ik heel regelmatig, en niets is minder waar. Voordat ouders mij bellen, hebben ze vaak al heel wat hindernissen genomen om ervoor te zorgen dat hun kind met plezier naar school gaat. En als ze er niet in slagen dit doel te bereiken, verzamelen ze de moed om mij te bellen. De moed om te vertellen dat ze het vermoeden hebben dat hun kind meer kan dan het laat zien op school en dat dat mogelijk de reden is dat hun kind niet gelukkig is. ‘En nee, hoogbegaafd zal het wel niet zijn’ en dat vinden de meeste ouders ook helemaal niet belangrijk. Het enige dat ze willen is dat hun kind weer gelukkig wordt. Herken je dat?

Het is ook helemaal niet belangrijk of we weten of een kind hoogbegaafd is ja of nee.  Sterker nog, een IQ-test is tijdrovend en erg kostbaar. Die tijd kun je veel efficiënter gebruiken. Het gaat er immers om wat je kind nodig heeft om weer gelukkig en productief te worden. Daar zetten we op in!

Smart-EASE helpt bij het begeleiden van hoogbegaafde kinderen

Voelt jouw kind zich niet begrepen? Gaat het met veel tegenzin naar school? Laat het kind geen prestaties zien die je zou verwachten? Putten de heftige emoties van je kind je uit of loop aan je tegen andere hindernissen? Smart-EASE helpt bij het begeleiden van je hoogbegaafde kind

Nu alvast lezen over omgaan met je hoogbegaafde kind?

Dan zijn deze boeken over hoogbegaafdheid interessant. Er zijn ook boeken over hoogbegaafdheid voor en door kinderen zelf.