Aansluiten bij hun talenten doet kinderen groeien

25 september 2012 bezocht Smart-Ease de conferentie ‘Groeien doe je samen’ door Emiel van Doorn. Deze conferentie werd georganiseerd door Ouders en Onderwijs Twente in de Vrijhof (Universiteit Twente).

Een prachtige kerngedachte van Van Doorn is:
“Als je niet voor iemands kwaliteiten gaat, moet je van zijn gebreken afblijven.”
Emiel van Doorn (1960) is man van de praktijk. Als zesjarige belandde hij vanwege dyslexie, ADHD en een gedragsstoornis in het speciaal onderwijs. Emiel werd in zijn jeugd voortdurend aangesproken op wat niet lukte. Voor wat dit met zijn zelfbeeld deed zijn weinig woorden nodig. Er was echter één persoon in zijn leven die hier verandering in bracht: een leerkracht met oog voor het kind en zijn talent, een leerkracht die in staat was om echt contact te maken met Emiel. Emiel werd zich bewust van zijn talenten en daardoor groeide de intrinsieke motivatie om aan iets te werken waar hij vroeger het nut niet van inzag. Deze leerkracht inspireerde hem zo dat hij de PA (PABO”) heeft gedaan en docent werd. In 1988 richtte hij  Stibco op en begon zijn missie: een passende ontwikkeling voor ieder kind.
Hij weet als geen ander dat kennis die door ervaring wordt verkregen het kostbaarst is!
De ontwikkeling van kinderen staat centraal en hij is uitgesproken positief over de mogelijkheden.
Smart-Ease zou iedereen een ontmoeting met Emiel van Doorn gunnen.

Meer lezen

Emiel van Doorn heeft samen met Albert Janssens het boek ‘Groeien doe je samen’ geschreven. Dit boek mag eigenlijk niet ontbreken in de boekenkast van ouders, leerkrachten en begeleiders.

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Agenda, Ass en adhd, Blog, Boekentips, Dyslexie en dyscalculie.