Breinvriendelijk leren

Welke ouder kent niet de verzuchting van zijn of haar kind: Rekenen (Engels / Biologie / .), dat leer ik nooit! Of: Mam/pap, wil je me helpen met mn huiswerk? Of: Ik heb helemaal geen zin, ik ben net aan het gamen! Hoe kun jij je kind beter begeleiden bij huiswerk en hem motiveren tot leren?

Breinlink voor ouders

De auteurs maken de nieuwste wetenschappelijke bevindingen over brein en leren op beeldende wijze toegankelijk voor ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden. Het unieke aan dit boek is dat zij deze bevindingen vertalen naar praktische benaderingen en tips. Zo kun je met zes breinprincipes op een ontspannen en speelse manier huiswerk leuker maken voor je leerling of kind.

leertips

Probeer eens een van de vele alternatieven voor recht toe recht aan overhoren uit. Kijk nog eens kritisch naar de manier waarop je als leerkracht je leerstof aanbiedt en neem je eigen ontwikkelbaarheid nog eens onder de loep. En lees hoe je kind met positieve feedback op zijn ontwikkeling en voortgang meer zelfvertrouwen en zin in leren krijgt.

Speciale tips voor pubers

Ook wordt duidelijk hoe met name pubers jouw ondersteuning bij plannen broodnodig hebben. Ontdek hoe het brein werkt bij leren en hoe jij het kind kunt helpen meer uit zijn maakbare brein te halen. Dat maakt het leuker voor je kind en plezieriger voor jou.
Een kleurrijk boek, boordevol tips en praktijkvoorbeelden van ouders en leerkrachten om het kind meer lol in leren te laten krijgen. Zodat het kind nooit meer hoeft te verzuchten: Dat leer ik nooit! (Bron: bol.com)

Extra: een uitneembaar boekje voor kinderen over de werking van het brein en huiswerktips: Help, ik word slimmer! (Geschikt voor kinderen van ongeveer 10-16 jaar)
Breinlink voor ouders zou in iedere boekenkast van ouders met opgroeiende kinderen moeten staan!

Breindidactiek

Voor leerkrachten heeft Gerjanne Dirksen het boek Breindidactiek geschreven: Hoe verhoog je de leermotivatie en verrijk je de lessen. Ook voor ouders interessant om te lezen. Dit boek levert Bol.com in tegenstelling tot het andere boek, voor een betaalbare prijs.

Gerjanne Dirksen is oprichter van het BreinCentraal Leren Instituut (BCL Instituut), de organisatie die breinkennis en de praktijk van begeleiden bij leren aan elkaar verbindt. Zij is de grondlegger van de zes breinprincipes en de ASOOO?-benadering.
Hulda Möller is verbonden aan het BCL Instituut en BCL Expert van het eerste uur.

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Blog, Boekentips, Leren leren.