Filmtip: Extraordinary measures over de kracht van samenwerken

Samenwerken is iets waar hoogbegaafden vaak een hekel aan hebben. Ze klaren de klus liever in hun eentje. Voor leerkrachten en ouders kan het daarom een hele uitdaging zijn om hen het nut van samenwerken in te laten zien.

In de film ‘Extraordinary measures’ laten de hoofdrolspelers Brendan Fraser en Harrison Ford zien wat het gevolg kan zijn als mensen met verschillende talenten hun krachten bundelen: een geweldige uitvinding voor het genezen van een levensbedreigende ziekte. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Don’t hope for a miracle, make one…. Een mooie film dus om hoogbegaafden (en anderen) te overtuigen van het nut van samenwerken….

Waar gaat de film Extraordinary measures over?

John en Aileen Crowley hebben drie kinderen. Twee daarvan hebben de ziekte van Pompe, een erfelijke en aangeboren stofwisselingsziekte. De ziekte blijkt dusdanig zeldzaam, dat de farmaceutische industrie geen brood ziet in het ontwikkelen van een medicijn om het te bestrijden. Maar John laat het er niet bij zitten. Hij doet er alles aan om ervoor te zorgen dat zijn zieke kinderen goed behandeld kunnen worden. Dan vindt hij de ideale compagnon in de excentrieke Dr. Robert Stonehill, die experimenteel onderzoek heeft verricht naar de ziekte van Pompe. Met Johns zakelijke instinct en Roberts geniale brein proberen de twee heren de farmaceutische industrie te overtroeven om zo duizenden patiënten te kunnen genezen.

Bekijk hier de trailer van de film Extraordinary measures. Je vindt de film ook op bol.com.

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Blog, Kijktips.