Een mijlpaal en een begin van iets nieuws

Inmiddels is vrijwel iedereen weer aan het nieuwe schooljaar begonnen. Zo’n begin is altijd best spannend. Welke leerkracht krijgt je kind? Zal deze je kind goed begrijpen? En hoe houd je het kind dit jaar gemotiveerd?

En misschien maakt je zoon of dochter na dit schooljaar wel een hele grote stap: voor het eerst naar de basisschool, groep 3 of het voorgezet onderwijs. Dat zijn toch enorme mijlpalen?? Over mijlpalen gesproken: dit najaar bereikt Smart-Ease ook een mijlpaal. Daarover vertel ik jullie graag meer in dit blog.

10 jaar Smart-Ease

Dit najaar, om precies te zijn in oktober, bestaat Smart-Ease alweer 10 jaar. Tjonge, wat is die tijd voorbij gevlogen zeg! Ja, dat heb je als je werk hebt waarvoor je elke dag vol energie je bed uit komt. Want wat is er nou mooier dan dat je elke dag een steentje, klein of groot, mag bijdragen aan het geluk en de ontwikkeling van jonge mensen, hun ouders en leerkrachten??

Trakteren

Nu moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat ik niet zo van ‘verjaardagen’ houd. Althans niet de verjaardagen van mezelf. Ik vind het namelijk veel leuker om een ander te verrassen.  Enfin, bij een mijlpaal hoort een traktatie, dus ik vind dit een mooie kans om jullie te trakteren. Maar waarop?? 

De rest van je leven

Vanaf het begin van dit jaar heb ik al zitten prakkiseren wat nou een passende ‘traktatie’ zou kunnen zijn. Ik zou natuurlijk een leuke gadget kunnen geven. Gadgets zijn grappig, maar niet bepaald duurzaam omdat ze vroeg of laat toch in de prullenbak belanden.

Via gesprekken die ik met ouders had tijdens een intake kwam ik uiteindelijk op het idee om iets te maken waarvan ik denk dat het in een behoefte voorziet. Iets wat effect kan hebben op de rest van het leven van een hoogbegaafd kind. Wat dat is zul je binnenkort horen. Ja, ik houd de spanning er nog even in.

Creatief vervolg

En van het één kwam het ander. Toen ik mijn plan zoals zojuist beschreven had uitgevoerd, rolde daar direct een ander idee uit. Een idee dat ook een beetje is voortgekomen uit de Coronatijd. Afgelopen periode heb ik namelijk heel veel mensen begeleid via beeldbellen. Dat ging verrassend goed. Mijn klanten komen uit heel Twente en de Achterhoek. Dus voor voor voor veel klanten scheelde dit enorm veel reistijd.

Vandaar dat ik dacht ‘dit medium kunnen we wel vaker inzetten’. Want wat zou het toch mooi zijn als ouders op een tijd die hen uitkomt zich zouden kunnen verdiepen in hoogbegaafdheid. Enfin, binnenkort meer hierover.

Voor nu wens ik iedereen een heerlijke start van het schooljaar toe. Binnenkort horen jullie meer over wat er op stapel staat.

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Blog, Uit de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *