Focus! Zo krijg je meer gedaan in een wereld vol afleiding

Je hebt je zojuist voorgenomen om die lange to dolijst eens af te werken.  Ben je net lekker op dreef, gaat de telefoon. Je besluit de oproep te negeren want die klussen moeten immers af. Het duurt echter niet lang of je wordt afgeleid door een hele serie Whatsappmeldingen. Nu wordt het toch wel heel lastig om je nieuwsgierigheid te bedwingen. En ja voor je het weet zit je toch weer met je neus in de telefoon.  Herkenbaar?

Prikkels

Nee, het is dus niet makkelijk om je de focus te houden in een wereld vol verleiding en afleiding. Want wist jij dat de hoeveelheid prikkels die dagelijks op ons afkomt, sinds de jaren tachtig vervijfvoudigd is en inmiddels gelijk staat aan 174 kranten per dag? (Bron: Focus AAN/UIT )

Tips voor jou en je kind

Neurowetenschapper Mark Tigchelaar vertelt in het boek FOCUS aan/uit, dat er 4 concentratielekken zijn die ervoor zorgen dat we onze focus verliezen.
Het boek is eigenlijk geschreven voor jou als ouder: hoe jij op je werk de focus kunt houden. Maar er staan allerlei interessante wetenswaardigheden en praktische tips in waar je zoon of dochter ook veel baat bij zal hebben. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Grip op focus

Aan de hand van nieuw wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit de praktijk, laat de auteur zien hoe we weer grip op onze focus krijgen. Het effect is dat we weerbaarder worden tegen stress, productiever zijn en meer aanwezig zijn in het hier en nu.

Vlot en praktisch

Het boek is net als de boeken van zijn bijna naamgenoot Ben Tiggelaar,  lekker vlot geschreven en aan het einde van elk hoofdstuk eindigt de auteur met een overzicht van praktische tips die je direct kunt inzetten.

Wat ga je ontdekken in dit boek:

  • hoe je slimme brain hacks inzet om niet meer af te dwalen,
  • hoe je met het MTW (minimaliseer taakwisseling)-principe structureel meer gedaan krijgt,
  • hoe je je kunt afsluiten voor omgevingslawaai,
  • en niet onbelangrijk voor volle hoofden: hoe je je denkmachine stopt en makkelijk in slaap valt.

In het boek staat ook een link naar een website waarvoor je je kunt aanmelden voor een mini-onlinetraining. Ik ben heel nieuwsgierig geworden en heb me direct aangemeld. Ben benieuwd wat jij gaat doen.

Geef hieronder in de reacties weer wat de tips uit het boek jou hebben opgeleverd.

Wil je voortaan vaker tips van Smart-Ease in je mailbox? Klik hier
Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Blog, Boekentips, Leren leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *