Hoe krijg je meer gedaan in een wereld vol afleiding

Lente, heerlijk!! De zon gaat weer vaker schijnen. We kunnen lekker naar buiten. Die extra tijd in de meivakantie kan voor veel leerlingen ook net het verschil maken in ‘overgaan’ of ‘een jaar doubleren.‘ Maak haast als je tijd hebt.’ Zijn er nog cijfers die opgehaald moeten worden dan is dit het moment om even ‘gas’ te geven.

Veel prikkels

Maar goed, hoe hou je de focus in een wereld vol verleiding en afleiding? In een vakantie zijn er immers zoveel leuke andere dingen te doen dan je bezig te houden met schoolzaken. Hoe zorg je er nou voor dat jouw zoon of dochter toch de kans pakt om deze vakantie wat extra meters te maken? Want wist jij dat de hoeveelheid prikkels die dagelijks op ons afkomt, sinds de jaren tachtig vervijfvoudigd is en inmiddels gelijk staat aan 174 kranten per dag? (Bron: Focus AAN/UIT )

Tips voor jou en je kind

Neurowetenschapper Mark Tigchelaar vertelt in het boek FOCUS aan/uit, dat er 4 concentratielekken zijn die ervoor zorgen dat we onze focus verliezen.Ik vertel je daar de volgende keer graag meer over.
Het boek is eigenlijk geschreven voor jou als ouder: hoe jij op je werk de focus kunt houden. Maar er staan allerlei interessante wetenswaardigheden en praktische tips in waar je zoon of dochter ook veel baat bij zal hebben. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Bekijk hier de video

Grip op focus

Aan de hand van nieuw wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit de praktijk, laat de auteur zien hoe we weer grip op onze focus krijgen. Het effect is dat we weerbaarder tegen stress worden, productiever zijn en meer aanwezig zijn in het hier en nu.

Vlot en praktisch

Het boek is net als de boeken van zijn bijna naamgenoot Ben Tiggelaar,  lekker vlot geschreven en aan het einde van elk hoofdstuk eindigt de auteur met een overzicht van praktische tips die je direct kunt inzetten.

Wat ga je ontdekken in dit boek:

  • hoe je slimme brain hacks inzet om niet meer af te dwalen,
  • hoe je met het MTW (minimaliseer taakwisseling)-principe structureel meer gedaan krijgt,
  • hoe je je kunt afsluiten voor omgevingslawaai,
  • en niet onbelangrijk voor volle hoofden: hoe je je denkmachine stopt en makkelijk in slaap valt.

In het boek staat ook een link naar een website waarvoor je je kunt aanmelden voor een mini-onlinetraining. Ik ben heel nieuwsgierig geworden en heb me direct aangemeld. Ben benieuwd wat jij gaat doen.

Geef hieronder in de reacties weer wat de tips uit het boek jou hebben opgeleverd.

 

Vond je dit interessant en wil je voortaan meer tips? Klik hier
Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Blog, Boekentips, Leren leren, Mindset.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *