Hooggevoelig kind? Hoe overleef je samen de warme zomerdagen

Het weer is altijd een veel besproken onderwerp in Nederland. We hanteren er zelf codes voor. Er zijn mensen die genieten van het warme weer maar ik weet zeker dat er op dit moment ook heel wat mensen enorm prikkelbaar zijn. Iedereen reageert immers anders op warmte. Herken je dat en zijn jouw kinderen op dit moment ook niet te genieten? Dan heb ik hier vijf tips om de heetste dagen van het jaar te trotseren.

 1. Spelen met een waterbaan.

  De makkelijkste oplossing is natuurlijk om een zwembad te bezoeken. Maar als de thermometer richting de 25+ gaat dan zijn de zwembaden vaak goed bezocht. Niet zo handig om daar met een prikkelgevoelig kind naar toe te gaan. Een logisch alternatief is dan een zwembadje in de tuin. Maar als je tuin te klein is voor een zwembad of je hebt alleen een balkon, dan kan een waterbaan een enorm mooi alternatief zijn. Je zult zien dat je kind heerlijk kalmeert van het spelen met bootjes en water.

 2. Afkoelen onder de tuindouche

  Sommige prikkelgevoelige kinderen hebben een enorme hekel aan geplons, gespetter of drukke spellen met waterballonnen en waterpistolen. Zelf spetteren is vaak geen probleem maar als ze door een ander worden nat gespetterd dan zijn de rapen gaar. In dat geval kan een tuindouche met reguleerbare straal een oplossing bieden. Wij hebben er sinds vorig jaar ook eentje. Ideaal voor een snelle verkoeling. Je kind kan zelf de sproeistand reguleren: van een gewone straal tot een lichte verneveling. Eén douchebeurtje en je zult verrast zijn hoe snel je kind weer opknapt. Let er wel op dat als de douche even een tijdje niet gebruikt is, je deze even aanzet voordat je kind eronder gaat. Het water in de tuinslang kan door de zon namelijk enorm heet worden.

 3. Koel genieten van een film

  Het voelt misschien heel gek om met dit weer naar de film te gaan maar een bezoekje aan de bios kan net het verschil maken. Alle bioscopen hebben tegenwoordig airco. Dan heb je vier vliegen in één klap: je kind komt heerlijk tot rust, het koelt lekker af, het kan genieten van een leuke film en jij kunt ondertussen je batterij ook weer even opladen.

 4. Een museumbezoek

  Wat voor de de bios geldt, geldt ook voor de meeste musea: het is er lekker koel. Je kunt je zinnen even verzetten en bovendien word je door alles wat je ziet vaak op enorm leuke ideeën gebracht.

 5. Ga het bos in

  In het bos is het altijd een paar graden koeler en bovendien is het er heerlijk rustig. Breng voor je echt vertrekt, samen eerst een bezoekje aan de supermarkt. Daar is het immers ook heerlijk koel. Koop spulletjes die je kunt meenemen voor de picknick. Vul de avond ervoor een petfles of kleine petflesjes met water of ranja en vries het in. Ze kunnen de volgende dag mooi dienst doen als koelelementen. En als ze ontdooit zijn, zorgt de inhoud voor de dorst.

Ik hoop dat je op deze manier de prikkelmeter in balans kunt houden. Veel plezier.

Op de hoogte blijven?

 

 

 

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Blog, Gedrag en opvoeding, Hooggevoeligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *