Kom in de vakantiestemming met Get Packing

In de laatste week voor de vakantie wijken veel scholen af van het normale lesprogramma. Het klaslokaal wordt flink opgeruimd en schoongemaakt. En tussendoor is er gelukkig tijd voor een film of een spel. Om te voorkomen dat de hersenmotor te langzaam gaat draaien is het leuk om een spel te spelen dat leerzaam is en ook nog in het teken staat van de vakantie. De vorige keer schreef ik al over spellen die een beroep doen op de ruimtelijk visuele vaardigheden en de planning. Het spel Get Packing hoort ook in de rijtje thuis. Een mooi spel om de executieve functies te ontwikkelen.

Doel van het spel

Het spel bestaat uitI 4 koffers, 4 sets met 13 voorwerpen, 30 bestemmingskaarten en 1 spelregelboekje (inclusief oplossingen).
Het doel van het spel is om de spullen die op de bestemmingskaart staan, zo in de koffer te krijgen dat de koffer met gemak dicht kan.

Meerdere doelen

Voordat je het spel gaat spelen, kan het een leuk idee zijn om eens te checken waar elk kind naar toe gaat op vakantie. Pak de wereldkaart erbij en laat de kinderen de plaats van bestemming opzoeken. Je zou de leerlingen de opdracht kunnen geven om eens 5 highlights van het vakantieland op te zoeken en hier iets over te vertellen. En laat hen eens uitzoeken welke taal er gesproken wordt en hoe je bijvoorbeeld de weg moet vragen in die taal.  Of misschien zijn er wel kinderen die het leuk vinden om een reisgidsje of reisblog te maken. Kortom, ideeën genoeg.

Op die manier kun je dus met het spel Get Packing meerdere doelen dienen: 

  • Topografische kennis,
  • studievaardigheden,
  • Taal- en schrijfvaardigheden.

Zo wordt het laatste weekje voor de zomervakantie ontspannen en toch leerzaam. Veel plezier en voor straks een hele fijne vakantie.

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Blog, Executieve functies, Leer- en spelmateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *