NOS Jeugdjournaal: ‘Voor deze kinderen is thuisonderwijs wel fijn’

Komende maand gaan de schooldeuren van het primair onderwijs na een lange lockdown, weer open. Veel gezinnen hangen de vlag uit als de kinderen na deze lange periode van thuisonderwijs weer naar school gaan. Toch is dat niet bij iedereen het geval, is mijn ervaring. Sommige kinderen vinden thuisonderwijs wel fijn. Dit werd o.a. ook bevestigd door de eerste onderzoeksresultaten van onderwijspsycholoog Anouke Bakx. 

Naast beter slapen en meer energie zijn veel hoogbegaafde kinderen blij dat ze nu in hun eigen tempo kunnen werken en de tijd in kunnen delen op de manier die bij hen past. Over de ervaringen van ouders en kinderen schreef ik onlangs al in het blog: Thuisonderwijs in Coronatijd: wat nemen we hiervan mee?

Dit blog bleef niet geheel onopgemerkt: afgelopen week werd ik benaderd door het Jeugdjournaal. Ze wilden in een uitzending aandacht besteden aan het effect van thuisonderwijs. In dat kader wilden ze graag kinderen en ouders interviewen. En de vraag was of ik kinderen kende die zouden willen meewerken…

Jill (12) en haar moeder reageerden direct enthousiast. Na een telefoontje van het Jeugdjournaal, konden Jill en haar ouders zich voorbereiden op een interview op locatie. Super spannend natuurlijk maar wat deed ze het geweldig!! 

En nu maar hopen dat scholen willen leren van de ervaringen van Jill en de resultaten van het onderzoek van Anouke Bakx. 

Op de hoogte blijven?

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Blog, In de media, Kijktips, Uit de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *