Even voorstellen: Sterre en haar uitdagingen

Sterre is 9 jaar en zit in groep 6 van een Montessorischool. Ze vindt het een fijne school en het schoolwerk gaat haar meestal makkelijk af. Maar in groep 5 begon ze zich zo te vervelen, dat het een tijdje niet goed met haar ging. Met behulp van Smart-Ease heeft ze geleerd om zelf haar uitdagingen op te zoeken. Dat kunnen leuke dingen zijn, maar ook natuurlijk ook lastige dingen. In ‘Sterre’s uitdagingen’ vertelt ze over wat ze meemaakt, op school en daarbuiten.

Ik ben Sterre

Hoi, ik ben Sterre. Ik zit op een Montessorischool en ik ben negen jaar. Mijn hobby ’s zijn: lezen, dansen en buiten spelen. Het leukste op school vind ik deze dingen: lezen, taal, tekenen, buitenspeeltijd, techniek en computeropdrachten. Als ik mijn gewone werk af heb, dan mag ik in mijn verrijkingsmap werken. Dat zijn allemaal extra werkjes zoals leeskrakers, een tabel maken, creatief schrijven, en nog veel meer.

Ik ga stukjes schrijven over uitdagingen. Leuk, moeilijk, of stom. Bijvoorbeeld, een toets, een nieuwe huiswerkopdracht of een moeilijk knutselwerkje. Ik hoop dat veel mensen dit lezen zodat andere kinderen misschien ook een verrijkingsmap krijgen en dat ze weten dat ze niet de enige zijn die dingen moeilijk vinden. Want iedereen is anders, maar iedereen heeft iets gemeen.

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Blog, Door kinderen.