Thema-avond: Ongewoon hoogbegaafd

In de week van de hoogbegaafdheid , organiseert Smart-Ease ook dit jaar op maandagavond 12 maart a.s   een thema-avond over hoogbegaafdheid.

Gewoon hoogbegaafd

Wellicht ben je al eens in de gelegenheid geweest om op internet onderstaande docu te bekijken, waarbij hoogbegaafde kinderen, hun ouders en experts op het gebied van hoogbegaafdheid aan het woord zijn:

 

Ongewoon hoogbegaafd

Vond jij bovenstaande aflevering ook zo interessant? Dan heb ik goed nieuws: documentairemaakster, Emmi Visser, heeft een vervolg gemaakt op deze aflevering. Op de thema- avond van 12 maart hebben wij in Twente de primeur: de voorvertoning van deel 2.

In deze 45 minuten durende film doen zes hoogbegaafde kinderen wederom hun verhaal, evenals hun ouders, leerkrachten en experts op het gebied van hoogbegaafdheid.
Drie van de zes kinderen werden in 2011 al geïnterviewd in deel 1 (zie hierboven). Marre zit inmiddels in 3VWO, terwijl Déjan binnenkort eindexamen doet op het gymnasium. En hoe is het met Menno wiens ouders overwogen om naar Australië te gaan omdat daar het thuisonderwijs is toegestaan. Daarnaast brengt ‘ongewoon hoogbegaafd’ 3 jongere kinderen in beeld: Lewis is 8 jaar en zit in een klas voor voltijds hoogbegaafdenonderwijs. Enéa is 10 en net begonnen in de eerste klas van het gymnasium. Synne, tenslotte, is 9 jaar en een zogenaamd ‘creatief uitdagende hoogbegaafde.’

De trailer van deel 2:

Opzet van de avond

Op maandagavond 12 maart a.s. vertonen we deel 2 van de documentaire eenmalig. Na afloop van deze film kun je vragen stellen aan Henriëtte Dekker, ECHA-specialist hoogbegaafdheid bij Smart-Ease. Aan het einde van de avond is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen onder het genot van een drankje en een hapje.

Aanmelden

Dus, ben jij ouder of leerkracht van een (vermoedelijk) hoogbegaafd kind of ben je geïnteresseerd in het thema hoogbegaafdheid  en wil je de kans niet missen om deze film te zien? Heb je vragen rondom (hoog)begaafdheid? Heb je behoefte om met andere ervaringsdeskundigen van gedachte te wisselen? Schrijf je dan in via inschrijven@smartease.nl onder vermelding van thema-avond 12 maart 2018. Geef daarbij aan met hoeveel personen je komt. Inschrijven is nog mogelijk tot en met 2 maart a.s.

Locatie: Het Tromphuis, M.H. Tromplaan 47, Enschede.
Doelgroep: Ouders en leerkrachten of andere professionals 
Datum:
 maandagavond 12 maart 2018
Tijd: 19.45 – 21.45 uur
Registratie en ontvangst met koffie of thee: vanaf 19:30 uur
Investering: €10,- per persoon
Zodra je je hebt ingeschreven via inschrijven@smartease.nl ontvang je een factuur. Als je het bedrag hebt overgemaakt is je inschrijving een feit. We zien je graag op 12 maart!

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Agenda, Blog, Kijktips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *