Top 5 spellen van mijn klanten

Zoals jullie wel weten, ben ik een groot fan van spelletjes. Dat komt deels omdat je er zoveel vaardigheden mee kunt trainen, maar deels ook omdat het gewoon leuk is om een spelletje te doen. Veel van mijn klanten zijn ook fan, merk ik. Daarom ben ik eens gaan rondvragen wat hun favoriete spellen zoal zijn. En dit blijken de 5 absolute toppers:

Laser Maze

Laser Maze is zo’n fijn denkspel dat je in je eentje kunt spelen. Er zitten opdrachtkaartjes bij die in de loop van het spel steeds moeilijker worden. Bij dit denkspel is het de bedoeling dat je de elementen op een bepaalde manier plaatst om de laserstraal de juiste kant op te sturen. Hier kun je het spel en de uitleg bekijken.

Vind je Laser Maze leuk, maar wil je wel eens iets anders? Kijk dan ook eens naar Gravity Maze (waarbij je volgens opdrachtkaartjes een knikkerbaan moet bouwen om de knikker naar de juiste plek te laten rollen) en Circuit Maze (dat draait om elektriciteit).

Vlotte Geesten

Ik ben bijna nog geen kind tegengekomen dat niet enthousiast werd van Vlotte Geesten. Bij dit spel staat er een aantal voorwerpen op tafel en wordt er steeds een nieuwe kaart omgedraaid. Uit die kaart kan worden afgeleid welk voorwerp er moet worden gepakt. Wie dat voorwerp als eerste pakt, mag de kaart hebben en degene die aan het einde van het spel de meeste kaarten heeft, wint.

Extra leuk is dat je de oorspronkelijke versie van Vlotte Geesten en Vlotte Geesten 2.0 (met 5 voorwerpen) kun combineren tot Vlotte Geesten XL. Mocht je beide spellen nog niet hebben dan raad ik je aan om direct Vlotte Geesten XL aan te schaffen.
Voor de beginners is er ook nog een junior versie met vier voorwerpen.

Ubongo

Ubongo combineert tijdsdruk met ruimtelijk inzicht. Alle spelers pakken volgens de aanwijzingen enkele puzzelstukken en dan wordt de zandloper omgedraaid. Het valt nog niet mee om de puzzelstukken binnen de tijd passend in het vak te krijgen! De edelstenen die je kunt verdienen maken het extra leuk. Nog niet helemaal duidelijk? Deze video laat precies zien hoe het spel werkt.

Zelf heb ik Ubongo al heel lang, maar ik wist niet dat er de laatste tijd allerlei extra varianten bij zijn gekomen. Zo vond ik:

Als jullie ervaring hebben met een van deze varianten, ben ik daar heel benieuwd naar!

Dobble

Dobble heb ik zelf eigenlijk altijd in mijn tas zitten – en daar blijk ik niet de enige in te zijn. Dit is een perfect spel om even in vijf minuutjes te doen. Om je hoofd even lekker leeg te maken en lekker bij te lachen. Dat maakt het perfect om het als afleiding te doen en spanning los te laten. Ook van dit spel bestaan verschillende varianten:

Azul

In het tactische bordspel Azul moet je voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens het bezoek van de Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was de koning namelijk erg gebiologeerd van de prachtige Azulejos (de oorspronkelijke witte en blauwe keramische tegels) waarmee de muren van het paleis waren gedecoreerd. Daarom gaf hij onmiddellijk de opdracht aan jou om zijn paleis met soortgelijke decoratieve tegels te verfraaien. Dit spel doet een beroep op het kritisch, strategisch en creatief denkvermogen.

Dit zijn op dit moment de favoriete spellen van de hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen in mijn praktijk. Maar ik blijf altijd op zoek naar nieuwe toppers. Heb jij nog tips? Laat het me weten!

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Blog, Executieve functies, Leer- en spelmateriaal.

2 reacties

  1. Ik vind dit een goede site. Ik heb er al leuke spelletjes uitgehaald

    • Wat leuk om te horen! Fijn en bedankt voor het compliment!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *