Uitdagend en leerzaam bouwen met Gravitrax

Ik krijg van ouders heel regelmatig de vraag: “Wat is nou leuk en uitdagend speelgoed? Mijn kind is zo snel uitgekeken op ‘gewoon’ speelgoed.” Herkenbaar?  Dan heb ik goed nieuws want ik kreeg een erg leuke tip van Thijmen. Onlangs werd hij acht jaar en kreeg hij voor zijn verjaardag Gravitrax. Hij is er super enthousiast over.

Ik was al bekend met knikkerbanen zoals Cuboro. Prachtig speelgoed maar ook best prijzig Maar nu werd ik dus gewezen op Gravitrax: een kogelbaan waarmee je spelenderwijs de zwaartekracht kunt ontdekken. Hoe gaaf is dat!! Ben je creatief en hou jij van bouwen met een uitdaging dan is Gravitrax echt iets voor jou.

Wat is Gravitrax?

Het GraviTrax kogelbaan-systeem is een interactieve knikkerbaan. Je kunt je eigen kogelbaan creëren door creatief gebruik te maken van de wetten van de zwaartekracht.  De diverse bouwelementen kun je gebruiken om een parcours vol actie te maken. En zo breng je de kogels met behulp van magnetisme, kinetica en zwaartekracht naar de finish. Kortom, uitdagend, creatief en nog leerzaam ook.

Startset en uitbreidingsets

De GraviTrax Starterset met meer dan 100 onderdelen biedt alles om je eigen kogelbaanwereld te bouwen. Je kunt de starterset van Gravitrax uitbreiden met:

Met twee uitbreidingssets (track en bouwen) vergroot je je kogelbaansysteem door de extra bouwelementen met je starterset te combineren. Zo wordt je kogelbaan steeds groter. Maak met speciale bouwelementen zoals de looping, de katapult, het kanon of de hamerslag een parcours vol actie, waar de kogels met behulp van magnetisme, kinetica en zwaartekracht gaan rollen Hoe cool is dat?

Leren door proberen

Van de vader van Thijmen, kwam de tip om de bijgeleverde tekeningen eens opzij te leggen. Zijn zoon merkte op een gegeven moment dat de kogels te hard gingen. Hij moest hier vervolgens zelf een oplossing bedenken.
Thijmen wil jullie graag laten zien wat voor een mooie baan hij gebouwd heeft:
[wonderplugin_video videotype=”mp4″ mp4=”https://www.smartease.nl/wp-content/uploads/2018/11/8635dcc9-8604-47ae-a69a-abf5d19185b5.mp4″ videowidth=600 videoheight=400 keepaspectratio=1 videocss=”position:relative;display:block;background-color:#000;overflow:hidden;max-width:100%;margin:0 auto;” playbutton=”https://www.smartease.nl/wp-content/plugins/wonderplugin-videoembed/engine/playvideo-64-64-0.png”]

Gratis app

Er bestaat zelfs een heuse Gravitrax app. Als je naar de appstore gaat kun je deze gratis downloaden. Met die app kun je de baan baan interactief beleven en de kogel volgen vanuit verschillende camerastandpunten. En met de Virtual Reality functie kun je de baan beleven zoals de kogel hem beleeft!

Nog een voorproefje

Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Geplaatst in Blog, Leer- en spelmateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *