Vergroot je reactiesnelheid met Dodelido

Ik ben altijd op zoek ben naar inspiratie voor hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen. Daarom werd het weer eens hoog tijd om een bezoekje te brengen aan spellenspeciaalzaak de Dondersteen. Het was alweer een flinke tijd geleden dat ik de tijd nam om daar ideeën op te doen en dat was wel te merken. Ik wist niet wat ik zag: de zaak was inmiddels enorm uitgebreid. 

Ik vertelde de eigenaar dat ik regelmatig tijdens een sessie even een kort spelletje doe om te zorgen dat er balans is tussen inspanning en ontspanning. Het liefst doe ik dan een spelletje dat op de lachspieren werkt. Dat is goed om even ruimte te maken in je brein. Terwijl ik dit vertelde, gaf hij mij het spelletje ‘Dodelido’. Kennen jullie dat? 

Snel reageren en goed concentreren

Diersoort, kleur of toch Dodelido? In dit kaartspel moet je elke keer dat je een kaart speelt bliksemsnel roepen van welke diersoort of kleur er de meeste op tafel liggen. Liggen er nergens meer van, dan roep je “niets”, maar zijn er verschillende zaken waarvan er evenveel op tafel liggen, dan roep je “Dodelido”!

Snap je het nog? Om de verwarring nog groter te maken, zegt de schildpad “uh” en moet de krokodil met een klap erop gevangen worden. Wie een fout maakt, moet alle gespeelde kaarten nemen.  Dodelido is een vlot reactie- en concentratiespel voor het hele gezin!

Het  is echt zo’n spelletje dat niet alleen leerzaam is maar waar je ook weer positieve energie van krijgt. Dus komt je kind een beetje onderprikkeld uit school of zit het in de piekermodus? Speel dan Dodelido. Veel plezier.

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Blog, Executieve functies, Leer- en spelmateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *