Verzinnen, bouwen en creëren

Ik krijg van ouders regelmatig de vraag: Mijn kind is een echte bouwer maar wat is nou uitdagend bouwmateriaal. Knex, Lego, Duplo en Kapla kent vrijwel iedereen wel. Maar misschien heb je dit nog niet ontdekt:

LaQ

Over laQ heb ik al eens geschreven in één van mijn vorige blogs. Deze heb ik op nummer 1 gezet omdat het bij de meeste kinderen in mijn praktijk bovenaan het lijstje staat. Bovendien is het niet alleen materiaal dat de fantasie prikkelt maar het is ook nog eens erg leerzaam: het stimuleert de waarneming en het planmatig handelen.
LaQ bestaat uit 7 verschillende bouwelementen in 12 kleuren waarmee je echt van alles kunt bouwen. De Q in de naam heeft een betekenis: in het Japans schrijf  ‘kyuu’ en dat betekent ronde vorm. Deze naam is gekozen omdat je met de bouwsteentjes ook een ronde vorm kunt maken.

LaQ is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Het is verkrijgbaar in diverse basissets tot verschillende thema’s.

Quercetti Georello Tech

Met Quercetti Georello Tech kan je verschillende grote, driedimensionale structuren bouwen. De tandwielen en andere onderdelen zijn makkelijk met elkaar te verbinden om een geweldige kettingreactie te maken. Het unieke aan deze constructieset is dat de onderdelen zelfs diagonaal aan elkaar bevestigd kunnen worden! Het universele koppelsysteem geeft kinderen grote creatieve vrijheid omdat ze verschillende structuren kunnen bouwen met lange, draaiende verbindingen met spannende resultaten. Met Georello Tech ontdek je spelenderwijs de eerste principes van mechanica en ontdek je hoe leuk dat is!

Voor de kleine astronaut in spé

LEGO is natuurlijk al jaren bij iedereen bekend. Maar wist je dat je nu ook een raket kunt bouwen of een ruimtestation op de maan? Met een klein beetje fantasie vlieg je zo naar een nieuwe planeet. Wist je dat deze speelsets zijn gebaseerd op echte NASA-missies? Cool toch?!
Nog meer bouwplezier in deze serie:
De LEGO City Mars ruimtevaart-onderzoeksshuttle
De LEGO City Ruimtevaart Testrit Rover
De LEGO City Ruimtevaart Ruimteraket en Luchtleiding

Bouw je favoriete film na

Ben jij een echte Harry Potter-fan? Dan kun je nu ‘De Grote Zaal van Zweinstein’ nabouwen. Of wat dacht je van de Zweinstein Klokkentoren? Of maak je toch liever een ritje in De Collectebus uit de film ‘de Gevangene van Azkaban’. `

Droom je van je eigen museum?

Misschien ben je dol op alles wat met dino’s te maken heeft en droom je van je eigen museum met dino’s? Goed nieuws want LEGO heeft nu de Dinosaures fossiles op de markt gebracht.

Hijsen en takelen

Als bouwliefhebber waan je je in de wereld van de echte bouwvakkers met deze kabelbaan van kids at work. Nu kun je alle bouwblokken hijsen en takelen.

Bouw je eigen knikkerbaan!

Knikkerbanen vervelen nooit. Je kunt ze maken volgens het boekje of je kunt er je eigen fantasie op loslaten. Ik heb er een paar op een rij gezet:

  • Zeker niet goedkoop maar wel erg duurzaam is deze houten knikkerbaanset van Cuboro. Deze set heeft vele uitbreidingsmogelijkheden.

  • Met de HABA Reuzenrallybaan weet ik zeker dat je kind ook veel plezier gaat beleven Deze baan is wederom gemaakt van duurzaam materiaal en bestand tegen een stootje. Ook deze set heeft uitbreidingsmogelijkheden.

  • Het GraviTrax kogelbaan-systeem is een interactieve knikkerbaan. Je kunt je eigen kogelbaan creëren door creatief gebruik te maken van de wetten van de zwaartekracht.  De diverse bouwelementen kun je gebruiken om een parcours vol actie te maken. En zo breng je de kogels met behulp van magnetisme, kinetica en zwaartekracht naar de finish. Kortom, uitdagend, creatief en nog leerzaam ook.

    De GraviTrax Starterset met meer dan 100 onderdelen biedt alles om je eigen kogelbaanwereld te bouwen. Je kunt de starterset van Gravitrax uitbreiden met:

  • Dan hebben we nog de Quercetti Skyrail ‘Ottovolante knikkerbaan is een uitgebreide set, bestaande uit 360 onderdelen. Een achtbaan met een maximale lengte van wel 12 meter. Deze knikkerbaan is zorgvuldig ontworpen en is tevens voorzien van een liftje die met de hand te bedienen is. Op deze manier kun je knikkers die uitgerold zijn direct weer omhoog sturen, om vervolgens weer naar beneden te rollen. Spelenderwijs zullen kinderen interessante observaties, experimenten en ontdekkingen doen in de wereld van de fysica (snelheid, zwaartekracht, wrijving).

  • Of bouwt je kind liever een knikkerbaan van papier? Met Papertrack 900 bouw je een knikkerbaan van negen kubussen. In het pakket zitten alle onderdelen van het basispakket, maar ook de horizontale- en verticale wissel en een geweldige looping. Genoeg onderdelen om een geweldige baan van 10 meter te maken. Alle onderdelen voor je track druk je gemakkelijk uit de vellen papier. En de prijs is ook plezierig.

Misschien mis jij nog iets op dit lijstje en vind je dat we dit absoluut moeten weten. Laat je idee achter in een reactie!

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Blog, Executieve functies, Leer- en spelmateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *