De onderwijsvisie van hoogbegaafde kinderen

MEER WETEN OVER HOOGBEGAAFDHEID? KLIK HIER

In 2011 interviewde ik Jorn, Merel en Thijn, toen respectievelijk 10 en 9 jaar oud. Jorn, Merel en Thijn gingen destijds met veel weerstand naar school: ze voelden zich niet gezien, begrepen en kregen voor hun gevoel geen erkenning voor hun behoeftes.

Ze waren enorm gedreven om mee te werken aan dit interview. Uit de grond van hun hart (zonder autocue) vertelden ze wat zij zouden doen als ze Minister van Onderwijs zouden zijn.

Jorn, Merel en Thijn bewezen toen al dat je beter MET kinderen kunt praten dan OVER hen. Hun plannen zouden het leerplezier en daarmee de leeropbrengst aanzienlijk kunnen vergroten. In de jaren die volgden is er gelukkig het één en ander ten positieve veranderd. Maar er is nog steeds veel werk aan de winkel om onderwijs voor hoogbegaafde kinderen te laten aansluiten op hun leer- en ontwikkelbehoeftes. Wat zou het mooi zijn als de eventuele kinderen van Jorn, Merel en Thijn straks met trots kunnen zeggen: “Mijn pa/ma was destijds zo dapper om de stem te laten gelden en daardoor ga ik met plezier naar school.”

Wat zou jij willen veranderen als je Minister van Onderwijs was? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Blog, Door kinderen, Kijktips, Uit de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *