Sterre vertelt over haar werkstuk en spreekbeurt

“Binnenkort gaan jullie een werkstuk schrijven, en daarna houden jullie een spreekbeurt over jullie onderwerp. Groep zes moet het over een dier doen want anders is het te moeilijk,” zei juffrouw vlak voor we naar huis gingen. Oei, dacht ik, meteen in paniek. Kan ik dat wel? Welk dier moet ik kiezen? Waarom is iets anders te moeilijk?

Even later bedacht ik, dat ik de Afrikaanse olifant zou kiezen. Niet omdat ik dat een leuk onderwerp vond, maar omdat ik dacht dat de klas dat leuker vond. Toen ik het werkstuk ging maken bleek dat ik beter een dier had kunnen kiezen dat ik zelf ook interessant vind. Papa en mama moesten me steeds weer zeggen: Ga je nog even het werk? Ga je nog wel verder? en ik zat almaar te mopperen dat ik geen zin had. Uiteindelijk was het toch af en ik leverde het in bij juf. Als opmerking stond er: nu moet je er nog een spreekbeurt van maken. Ik ging meteen druk aan de slag: Je moest de spreekbeurt uit je hoofd doen, maar bij elk hoofdstuk mocht je vijf woorden op een kaartje schrijven. Dat heb ik gedaan en toen heb ik er tekeningen bij gemaakt omdat ik het daardoor beter kon onthouden. Daarna heb ik het geoefend en vervolgens maakte ik een afspraak met juf. Ik was super zenuwachtig maar toen ik het eenmaal had gedaan was ik apetrots.

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Blog, Door kinderen.