Zoethoudertjes en leuke wetenswaardigheden voor op reis

HEB JE HET VERMOEDEN DAT JE KIND HOOGBEGAAFD IS? KLIK HIER

Vakantie, heerlijk! Heb jij al een bestemming gevonden? Lekker in eigen land of ligt de bestemming wat verder weg? In het laatste geval kan het een uitdaging zijn om de passagiers op de achterbank tevreden te houden. Als zij zich lekker voelen, kun jij je optimaal concentreren op de route en het verkeer. Elk kind heeft zijn eigen behoefte. Maar hoe kun je hieraan het beste tegemoet komen? Ik ben op onderzoek gegaan en heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Voor de natuurliefhebber

Voor de kennisspons

  • 1000 knotsgekke weetjes  is de absolute Weetjesbijbel met maar liefst 1000 verrassende weetjes over zeven verschillende thema’s: Fauna & flora, Sport, Menselijk lichaam, Wetenschap en techniek, Aarde en ruimte, Mens en cultuur en Geschiedenis.
  • En voor kinderen die naar Frankrijk op vakantie gaan is ‘De eifeltoren is 540 stokbroden hoog en andere weetjes over Frankrijk,‘ een prachtige voorbereiding voor een bezoekje aan dit land.
  • Professor Kleinbrein: wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen is de perfecte combinatie van feiten, humor en heel veel tekeningen. Professor Kleinbrein vertelt je alles wat je wilt weten over de Romeinen: van de vele veldslagen tot het dagelijkse leven, van de grote keizers tot de gladiatoren, van de rijke banketten tot een middag in het theater. Wist je dat Caesar en Cleopatra een zoon hadden? En dat keizer Caligula zijn paard tot consul benoemde? Ken je de legende over het ontstaan van Rome? Ken je het verschil tussen een viaduct en een aquaduct? En wist je dat het volgens de Romeinen geluk bracht om je haar te laten knippen bij volle maan?

Voor de ontrafelaar

Deze spellen zijn ideaal voor tijdens lange autoritten. Voor kinderen die echt van puzzelen houden:

Voor de momentgenieter

Heeft je kind behoefte aan ‘alleentijd’ dan kan het heerlijk zijn om even weg te dromen in een luisterboek, bijvoorbeeld:

Voor het gezelschapsdier

Misschien is je kind veel meer een gezelschapsdier en houdt het van moppen tappen of competitieve spelletjes dan is dit vast een leuk idee:

Voor de talenknobbel en de kletskous

Is jouw kind geïnteresseerd in vreemde talen, dan is dit een leuke manier om spelenderwijs de taal van het vakantieland te verkennen:

  1. Taalkwartet, verkrijgbaar in diverse talen. Bijvoorbeeld Spaans
  2. Duolingo is een leuke app om talen te leren

Of staat dat mondje van je kind nooit stil en is bet dol op verhalen vertellen, maak dan samen een groeiverhaal: één persoon begint het verhaal, bijvoorbeeld:’er was eens een jongen die Dirk heette.’ Vervolgens maakt een ander gezinslid de volgende zin. Voor je het weet ontstaat er een hilarisch verhaal.

En als je het gekwebbel beu bent speel dan ‘wie het langste stil kan blijven.’ Degene die het eerst een geluid maakt is af.

Goede reis!!

Wat is jouw favoriete reisspel? Laat het ons weten.

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Blog, Boekentips, Leer- en spelmateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *