Een opvoedopstelling: hoe werkt het praktisch?

Hoe gaat nou een opvoedopstelling praktisch in z’n werk?:
Allereerst wordt de hulpvraag geanalyseerd: waar loop je als ouder tegenaan? Wat zou je willen veranderen? Stel dat de situatie veranderd is, hoe is het dan met jou? Enz.
Vervolgens wordt de situatie waar je tegenaan loopt in beeld gebracht. Je kiest voor elk gezinslid, inclusief jezelf, een vloertegel. Deze vloertegels geef je een plek in de ruimte; je drukt hiermee uit hoe je de positie van de verschillende gezinsleden op dat moment puur gevoelsmatig ervaart. Hierna word je uitgenodigd om je eigen positie in te nemen; je stapt letterlijk in de dynamiek van je gezin. Je ziet het beeld wat je hebt neergelegd. Je ervaart fysiek in je lichaam wat er gebeurt. Je voelt de gevoelens en emoties die er zijn.

We onderzoeken vervolgens hoe het met iedereen gaat aan de hand van de vijf dynamieken:

  • Staat iedereen op de juiste plaats?
  • Hoort iedereen erbij?
  • Draagt iedereen zijn eigen last?
  • Zijn ouders gevend en kinderen ontvangend?
  • Is geven en ontvangen in balans?

We kijken naar wat er aan de hand is in alle dynamieken. En hoe het anders kan. Waar liggen de oplossingen en de mogelijkheden.

Iedere ouder heeft een eigen familiegeschiedenis en zal dus vanuit zijn eigen perceptie reageren op de dynamiek in het gezin. Het kan dus zijn dat voor beide ouders een afzonderlijke familieopstelling nodig is.

Een opvoedopstelling duurt ongeveer anderhalf uur. Kosten per opstelling zijn normaal gesproken 120 euro.
Goed nieuws!!: In het kader van de week van de hoogbegaafdheid kost een opstelling gedurende de maanden maart en april 80 euro

 


Ervaringen van klanten

R. moeder van 2 hoogbegaafde zoontjes van 5 en 3: “Deze ervaring zegt meer dan duizend woorden. Na afloop was ik moe maar ook enorm opgelucht. Alsof er een zak stenen van me afviel. Ik stond weer in mijn kracht en dat zag ik terug in het gedrag van mijn beide zoontjes.”

Jos, vader van de negenjarig Noa:”Onvoorstelbaar hoe snel je via een opvoedopstelling inzicht krijgt in waar de schoen wringt. Vanuit zelfvertrouwen communiceer ik nu met mijn dochter. Ik voel nu echt de verbinding met haar. Zij kan weer kind zijn.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *