Ervaringen

Mw. R. te L.

Tijd om echt te luisteren

"we hebben de sessie al zeer waardevol ervaren. Bedankt alvast voor de tijd die je nam wat ik zeker een compliment waard vind. Dit heeft veel inzicht gegeven voor ons en dit had niemand tot op heden gedaan terwijl er al verschillende partijen betrokken waren. Voor ons een essentieel onderdeel waarin jij verschil hebt gemaakt."

Paulien Haagsma moeder van Bart

Begrip maar geen gepamper

Wij hebben gezien dat Bart het heel prettig vindt om met iemand te praten die hem begrijpt, anderzijds waren wij blij te zien dat hij niet wordt gepamperd en dat jij hem aanspreekt op zijn verantwoordelijkheden. Hij moet het doen, wij/jij kunnen hem helpen.

Ook heb je mij inzicht gegeven in mijn eigen gedrag en hulpmiddelen geboden die praktisch goed uitvoerbaar zijn.

De begeleiding van Bart heeft duidelijk tot verbetering geleid. Hij is vanaf dit schooljaar echt zelfstandig bezig. Hij maakt zijn eigen planning zonder dat wij hem hier toe hoeven aan te zetten. Hij heeft meer structuur gekregen in het maken van zijn huiswerk. Bereid zich zelfstandiger voor op SO’s en proefwerken. Maakt hiervoor zelf uittreksels indien nodig.

De middelen die zijn aangeboden hebben Bart geholpen om zelf structuur aan te brengen. Hij is in staat geweest om datgene te gaan gebruiken wat bij hem past.

Jeanet van Kooi moeder van Lieke

Verbetering schoolresultaten en toename zelfvertrouwen

Wij hadden het gevoel dat onze dochter op school niet liet zien wat ze werkelijk kon. Bij Smart-Ease hebben wij de juiste begeleiding gevonden. Door Henriëtte’s positiviteit, haar inzicht waar de problemen lagen en hoe die aan te pakken, heeft onze dochter erg geholpen.

Lieke´s schoolresultaten zijn met sprongen vooruit gegaan. Door de stof op een andere manier aan te bieden, lukte het Lieke wel. Daarnaast heeft jouw positieve begeleiding er zeker aan bijgedragen dat Lieke meer zelfvertrouwen kreeg en ook daardoor beter ging presteren op school.

 Het schooladvies wat ze eerst kreeg van school paste niet bij Lieke, maar door de hulp van Smart-Ease is daar een schooladvies uitgekomen wat passend is voor Lieke. Dit laat ze nu ook zien in de brugklas. Lieke heeft veel meer op zichzelf leren vertrouwen.

Angelique Mulder

Empathisch, betrokken en buiten de gebaande paden

Als je zoekende bent naar passende begeleiding voor je kind, die ondanks, of juist door zijn of haar hoge intelligentie, vastloopt op school en/of thuis, ben je bij Henriëtte aan t juiste adres! 
Empathisch, "out of the box" denkend met een open communicatie en een grote mate van betrokkendheid, zijn een aantal van haar eigenschappen die wij als zeer prettig ervaren hebben. 
Dus ik zeg... Doen!

Erna van den Berg moeder van 4

Goede en open begeleiding

Als je goede en open begeleiding zoekt voor je hoogbegaafde en hoogsensitieve kind,is dit een top vrouw!! Goed inlevingsvermogen zowel voor jezelf als ouder en natuurlijk je kind!!! Doen hoor.....

Renate van Stigt

Eye-openers

Hartelijk dank voor het begeleiden van Nina dit afgelopen jaar. Ook zeker voor ons als ouders een paar mooie eye-openers beleefd.

Nina's prachtige presentatie vanmiddag tijdens het verwijzingsgesprek van groep 8 was een erg mooie afsluiting en wat waren we trots op haar zelfvertrouwen en zelftrots. Een geweldige overwinning!

We zien volgend jaar met heel veel vertrouwen tegemoet!

Sonja moeder van 3

Geen volgers maar leiders

"jij hebt er voor gezorgd dat niet alleen ik maar ook mijn kinderen weer het stuur in handen kregen. Je maakt van je klant geen volgers maar je inspireert en ontwikkelt leiderschap. Wij hebben weer de regie. We hebben allemaal zoveel zelfvertrouwen gekregen. Ik ben een stuk geruster en ik zie het ook terug in mijn kinderen. Zij worden rustig doordat ik rustig blijf.  Ze maken veel bewuster een keuze en durven nu voor hun behoeftes op te komen. En dat voelt zo fijn.”

Ouders van een drie-jarige

Zelfvertrouwen

We zijn heel blij met ons bezoek aan jou.
We voelden ons bijzonder op ons gemak. Je persoonlijkheid, ervaring en kundigheid hebben er voor gezorgd dat we een nieuw vertrekpunt hebben. Ook zijn we erg blij met de tips en adviezen die je ons al hebt mee kunnen geven. Door het gesprek hebben we meer vertrouwen in onszelf gekregen.
Hiervoor willen we je bedanken!
Fleur Braakhuis

Positief zelfbeeld

Wij zijn zeer tevreden over de begeleiding door Smart-Ease. Kenmerkend is de hoge mate van betrokkenheid, kennis over de sensorische informatieverwerking met toepasbare adviezen voor in het onderwijs/thuis, het versterken van ons kind zijn zelfbeeld en vanuit het perspectief en cognitie van het kind kijken naar een optimale leersituatie. Maar vooral de rust en vertrouwen in de benadering hebben we als heel waardevol ervaren. Dank voor je tijd en inzet Henriëtte!

N. en M. ouders van 4 hoogbegaafde kinderen

De juiste snaar

Wij willen je bedanken voor alle steun die je ons hebt gegeven. Je wist de goede snaar te raken bij zowel
de kinderen als bij ons, én ons in contact te brengen met de juiste mensen (Edu&Ik). Ook het feit dat school en SWV jouw expertise zo serieus namen heeft enorm geholpen.

Ik wil je dan ook hartelijk bedanken voor wat je voor ons betekend hebt!
(pinkt traantje weg).

Ouders van een puber van 16

Een andere kijk op zijn gedrag

Als we jou niet waren tegen gekomen dan was onze zoon op een heel ander spoor terechtgekomen. Door jou zijn we toch anders gaan kijken naar zijn gedrag. We zien nu de reden van zijn gedrag. Dit heeft onze ogen geopend en daardoor zijn we ons anders gaan opstellen richting hem. De ruzies zijn enorm afgenomen. We hebben het gevoel dat we meer verbinding hebben met onze zoon.

ouders van een drie-jarige peuter

Eén gesprek en vele inzichten

Dat ene gesprek met jou heeft ons het vertrouwen gegeven in onze eigen waarneming. Soms twijfel je of het wel klopt wat je ziet en dan ga je toch weer twijfelen door de overtuiging van de ander. Dat kwam onze zoon niet ten goede. Nu varen we op onze eigen kompas. We zien nu wat hij nodig heeft en alle tips die je in dat ene gesprek hebt gegeven, hebben we ter harte genomen. Dit zien we nu terug in ons kind: zijn boze buien zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet en hebben geleerd dat we moeten opkomen voor ons kind.

Daniëlle Gehring en Mark Verschuur ouders van Lucas

Erkenning en begrip

We zijn je heel erg dankbaar dat we een weg hebben kunnen vinden in de wereld van hoogbegaafdheid voor onze zoon Lucas. Lucas krijgt nu de erkenning en het begrip die hij verdient. Hij gaat weer met plezier naar school. Sinds het moment dat zijn welzijn is verbeterd zien we dat zijn ontwikkeling nog harder gaat.

Onze wens:
Wij hopen dat alle scholen open staan voor deze kinderen en dat ze durven te erkennen dat ze niet altijd weten hoe ze ermee om moeten gaan. Dan is er ruimte voor de juiste hulp, net als onze school heeft gedaan.

 

M en M ouders van een hoogbegaafde dochter

Knopen doorhakken die doorgehakt moesten worden...

We willen je ontzettend te bedanken! Je hebt ons op korte tijd enorm geholpen om het juiste pad voor onze dochter te volgen en knopen door te hakken, die doorgehakt moesten worden.

Ontzettend bedankt!
Annika Baas moeder van een peuter

Een heldere blik en rust

Na flink wat frustraties met ons zoontje een heldere blik verkregen wat ik kan doen om hem beter te begrijpen en zelf meer rust te creëren. Het is enorm fijn om met Henriëtte te spreken en tips te krijgen om de band met mijn zoontje te verbeteren.

Mirella Waanders ouder van een hoogbegaafde zoon

Nuchtere blik

Altijd fijn om te sparren, door Henriëtte te woord te worden gestaan met een heldere, nuchtere en strategische blik. Na een gesprek met Henriëtte zie je alles weer in een heldere context. Zo waardevol.

L. en V. ouders van een vierjarige kleuter

Balans

Heel erg bedankt voor je hulp en het vinden van balans!! We hebben er heel veel aan gehad.

C. K. moeder van twee pientere kinderen van 6 en 8 jaar

Zowel privé als voor het werk veel inzichten

"Ik wil je nog even laten weten dat je me ontzettend veel inzichten hebt gegeven. Ik heb heel veel aan je gehad, zowel privé als in mijn werk."

K. moeder van de zesjarige J.

Spiegel

"Soms moeten er knopen doorgehakt worden en dat is best spannend. Jij liet ons in de spiegel kijken en de moed bijeen te rapen. En dan denk je achteraf: hadden we dit maar eerder gedaan. Bedankt voor de spiegel en het vertrouwen."

D. en E. ouders van twee kinderen

Henriëtte schakelt snel, waardoor we gauw tot de kern kwamen

"We hebben een opvoedopstelling gedaan en tips gevraagd voor de begeleiding van onze kinderen. De opvoedopstelling was heel inzichtgevend. Wat wij daarnaast fijn vonden, is dat Henriëtte snel schakelt, waardoor we gauw tot de kern konden komen op verschillende onderwerpen. Naast achtergrondinformatie geeft Henriëtte daarbij goede praktische tips voor een andere aanpak. Heel waardevol dus!"

Mariska moeder van drie kinderen

Kennis en praktische begeleiding sloten naadloos aan

De begeleiding vanuit Smart Ease was voor ons als gezin super waardevol. Kennis en praktische begeleiding sloten naadloos aan bij de uitdagingen die onze dochters kenden. Zowel inzicht in onszelf als ouders, als inzicht in hoe onze kinderen ervaren, als handvaten hoe hier het beste bij aan te sluiten of mee om te gaan. Ook school werd hierin meegenomen, waarbij we ons erg gesteund voelden en ik me als moeder eindelijk eens niet keer op keer hoefde te verantwoorden waarom onze kinderen deden zoals ze deden. Nog steeds heel dankbaar voor het traject dat we met Henriette hebben mogen doorlopen!

Diantha en Jeroen Olthof ouders van Wouter (11)

Hij ziet de zon weer schijnen

Jeroen: "Toen we het advies kregen om naar een therapeut te gaan vond ik dat eerst maar onzin. Dus ik was nogal sceptisch. Maar ik moet je zeggen dat ik hier helemaal van terug ben gekomen. Ik heb het ervaren als een zeer waardevol traject waarbij niet alleen onze zoon veel geleerd heeft maar ook wij als ouders. Wij hebben geleerd hoe we met hem moeten communiceren. Waar Wouter voorheen angstig, onzeker en snel in paniek was, is hij nu een vrolijke jongen die de wereld weer aankan en alles weer in normale proporties ziet."
Diantha:"Hij kan sneller schakelen. Geeft zijn wensen beter aan. Kortom, hij ziet de zon weer schijnen."