Herken jij deze kenmerken van een hoogbegaafd kind?

Als ouder van een hoogbegaafd of hoogsensitief kind herken je deze situaties misschien wel: Naar school gaan is elke dag een drama, terwijl Joris thuis juist graag nieuwe dingen leert. Mart kent hele boeken uit zijn hoofd, maar vergeet elke dag zijn gymtas en moet regelmatig herinnerd worden aan zijn huiswerk. Meike is erg gevoelig en doet op school zoveel indrukken op dat haar werktempo eronder lijdt.

Ook leerkrachten stuiten op vragen rondom hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid:  De ouders van Loes hebben haar laten testen en nu blijkt ze hoogbegaafd. Maar op school merken we daar niets van. Wat moeten we hiermee? We merken aan alles dat Thomas veel in zijn mars heeft, maar van zijn werk maakt hij een potje. Hoe kan dat? Sophie droomt vaak weg en mist hierdoor veel uitleg. Ik heb haar nu vooraan gezet, maar ze klaagt erover dat die plek te druk is. Wat nu?

Of je nu ouder bent of leerkracht, we willen allemaal het beste in deze kinderen naar boven halen. Smart-Ease helpt je daar graag bij: Maak een afspraak,  

Herken jij dit ook bij je kind?