Vier dingen die niet op je verlanglijstje mogen ontbreken als je een (hoog)begaafd kind hebt

De maand december is de tijd van de verlanglijstjes. Dat komt goed uit, want ik ben al wat zaken tegengekomen die op mijn lijstje komen te staan. Wat denk je, zit er een cadeau bij voor jou of je hoogbegaafde kind?

1. Een boek vol rolmodellen voor rebelse meisjes

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes zet sprookjes in een geheel nieuw daglicht met 100 voorleesverhalen over inspirerende vrouwen. Allemaal veranderden ze op hun eigen rebelse manier de wereld – als schrijfster, piraat of wiskundige. Met illustraties van 60 vrouwelijke kunstenaars van over de hele wereld is dit boek een unieke uitgave boordevol inspiratie, speciaal voor iedereen die zijn eigen pad kiest.

2. Je fantastische elastische brein

Je Fantastische Elastische Brein is een inspirerend prentenboek voor kinderen die niet graag fouten maken. In het boek leer hoe je je brein sterker en slimmer kunt maken door nieuwe dingen te leren, te oefenen en fouten te maken. Dit boek is een aanrader voor iedereen die kinderen wil helpen bij het ontwikkelen van een ‘growth mindset’, die talenten laat groeien en op laat bloeien!

Welke functie de verschillende onderdelen in het brein hebben en hoe zij samenwerken wordt duidelijk gemaakt via herkenbare vergelijkingen, begrijpelijke teksten, eenvoudige doorsneden en kleurrijke tekeningen. Moeilijk uit te spreken woorden zijn ook fonetisch gespeld. Er wordt gebruikgemaakt van paginagrote kleurrijke illustraties, opeenvolgende afbeeldingen, een groot lettertype en overzichtelijke alinea’s. Het getekende grappige muisje en uiltje doen op iedere pagina mee. Een lesplan kan worden gedownload.  Toegankelijke en concrete kennismaking met een ingewikkeld onderwerp. Een mooi cadeau voor hoogbegaafde kinderen van ca. 6 t/m 8 jaar!

3. Meer dan intelligent

Zoals jullie weten gaat niet elke hoogbegaafde op dezelfde manier om met prestaties. De ene wordt er gelukkig van, de ander zet zich pas in als hij er het nut van inziet en nog een ander raakt gestrest door de hoge verwachtingen. In dit baanbrekende boek leggen hoogbegaafdheidsexperts Tessa Kieboom, bekend van het boek ‘als je kind (g)een Einstein is, en Kathleen Venderickx de vele valkuilen bloot die aanwezig talent kunnen hinderen. Maar ze reiken ook concrete tools aan die hoogbegaafden kunnen helpen om hun talenten te laten floreren en gelukkiger in het leven te staan.

 

4. Omdenken voor kinderen

Naast de vele boeken voor volwassenen heeft de auteur Berthold Gunster nu ook een spel en boekje voor kinderen ontwikkeld. Een spel waarbij je op een creatieve manier leert om niet in problemen te denken, maar in oplossingen. Humor is daarbij een belangrijk ingrediënt.

Vond je dit nuttig? Dan kun je het delen!
Geplaatst in Blog, Boekentips, Leer- en spelmateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *